NADEVANA KUMARA
Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Hlajenje: 3 ure
Sestavine:
– 1 kumara
– 1 zelo zrel avokado
– 1 majhna pločevinka tune v lastnem soku (140 g)
– 10 dag doma narejene majoneze z oljčnim oljem
– 1 pločevinka očiščenih kozic
– sol
– poper
Kumaro po dolgem razpolovimo. Z žličko iz obeh polovic izdolbemo semena. Avokado olupimo in razkoščičimo. Tuno odcedimo.
V veliko solatno skledo nadrobimo tuno in na kocke narezab avokado. Oboje pretlačimo z vilicami in hkrati vmešamo majonezo. Solimo in popopramo.
S pripravljeno zmesjo napolnimo obe polovicikumare. Po vrhu razporedimo kozice.
Polovici kumare še razrežemo, da dobimo 4 porcije. Za vsaj 3 ure damo v hladilnik.
DOBER TEK