Nadevana kumara s tuno

NADEVANA KUMARA

Za 4 osebe

 

Priprava: 15 minut

Hlajenje: 3 ure

 

Sestavine:

– 1 kumara

– 1 zelo zrel avokado

– 1 majhna pločevinka tune v lastnem soku (140 g)

– 10 dag doma narejene majoneze z oljčnim oljem

– 1 pločevinka očiščenih kozic

– sol

– poper

 

Kumaro po dolgem razpolovimo. Z žličko iz obeh polovic izdolbemo semena. Avokado olupimo in razkoščičimo. Tuno odcedimo.

 

V veliko solatno skledo nadrobimo tuno in na kocke narezab avokado. Oboje pretlačimo z vilicami in hkrati vmešamo majonezo. Solimo in popopramo.

 

S pripravljeno zmesjo napolnimo obe polovicikumare. Po vrhu razporedimo kozice.

 

Polovici kumare še razrežemo, da dobimo 4 porcije. Za vsaj 3 ure damo v hladilnik.

DOBER TEK

Leave a Comment